Förebild

På grund av samhällets normer är det svårt att ha förebilder när man är ”annorlunda”. Samhällets norm är ju två fungerande armar och ben, bra syn, bra hörsel och ett fullt fungerande intellekt. Många modeller är inte avvikande från normen och när man då letar efter en kärlekspartner ingår inte en funktionsnedsättning i drömbilden.

Många vill ha en förebild att se upp till. Tyvärr finns inte de förebilderna i media, gäller både tidningar och tv. För att påverka samhällets attityd behöver människor som tillhör minioritetsgrupper synas mer bland annat i media. När personer chattar i olika forum och sociala medier berättar man ofta inte att man har en nedsatt rörelseförmåga. Det beror på att många blir bortstötta och tappar kontakten på grund av folks fördomar.
Om personer med nedsatt rörelseförmåga skulle våga synas mer i media och visa att det finns förebilder som har nedsatt rörelseförmåga tror jag att de negativa fördomarna kommer att försvinna.
Ett sätt att vara en förebild på är att bli mentor inom projektet. Om du är intresserad av att bli mentor och gå vår fantastiska mentorsutbildning den 2-4/12 2011 är du varmt välkommen att anmäla intresse till mig Veronica.

Ha det så bra!

Veronica

Dela gärna detta:

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>