Färdtjänst – ett hinder för kärleken?

Hej i sommarvärmen!

Vad har färdtjänst/kollektivtrafik och personlig assistans med relationer att göra? Mycket!

När jag och min make som också använder sig av Permobil (en elektrisk rullstol) ska åka någonstans tillsammans med färdtjänstbuss blir det två bussar som ockuperas istället för en buss. Det borde vara smartare av många skäl att låta oss dela bil.

  • Vi kan åka tillsammans.
  • Det blir billigare
  • Känna att man är normal
  • Göra resan tillsammans och inte behöva vänta på varandra.

Min poäng är att det inte blir på samma villkor för att färdtjänst/SJ sätter stopp. Det kan ju också bli hinder på grund av att assistans timmar inte räcker eller att man under en längre resa utomlands eller i Sverige inte kan få med sig assistenter.
Ibland behövs det ju fler timmar för att kunna göra en resa och det borde vara självklart och inte krävas lika mycket logistik för att få timmar och kunna leva ett liv som alla andra!

Vad tycker du? Har du någon egen erfarenhet av detta?

//Veronica

Dela gärna detta:

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>