Modell som har nedsatt rörelseförmåga – en saga?

Att många unga drömmer om att vara modell är ju inget nytt eller ovanligt. Men gäller det också människor som har nedsatt rörelseförmåga eller som inte ser ut som normen? Normen är ju att ha ett huvud, två armar, två ben, tala perfekt och att ha hus, man och barn mm.


Hur kommer det sig att det i Sverge inte finns modeller som tex har nedsatt rörelseförmåga, är blinda eller döva? Det borde ju vara självklart. Jag tror inte att det bara handlar om andra människors attityder eller att scener och lokaler inte är tillgängliga. Jag gissar att ibland vågar vi inte lita till vår egen förmåga att klara av saker. Oavsett vilken funktionsnedsättning som maj har, om man har personlig assistans eller inte så måste man tro på att man klarar av saker. Det kan tyckas självklart men tyvärr är det inte det. Vi måste ju också våga misslyckas om vi ska lyckas! Och det gäller alla människor!

Dela gärna detta:

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>