Mentorer

Förbundet Unga Rörelsehindrade har en mentorsverksamhet där medlemmar kan få mentor att diskutera känsliga frågor med dem. Kontakten kan ske på olika sätt, chatt, telefonsamtal eller att man träffas i det verkliga livet. Våra mentorer har en utbildning för att kunna prata om kärlek, relationer, sex, personlig assistans samt annat som hör livet till.
Nedan kan du läsa om våra mentorer Sarah, Fredrik och Linda.

Hur får man en mentor?

Hör av dig till Unga Rörelsehindrades kanslichef, Daniel Lundh, om du är intresserad av att få en mentor.
Daniel kommer försöka att matcha ihop rätt adept med rätt mentor och kontakta dig så fort som möjligt.

Vad innebär det att ha en mentor?

Sebastian är 18 år och idag går han på gymnasiet, estetiska programmet, i Kristianstad. Han bor hemma med sin familj utanför Kristianstad.

Han började träffa sin mentor under år 2009 och hade stadig kontakt under ett års tid. Detta kom senare att utvecklas till en vänskap. Sebastian fick kännedom om att det fanns mentorer via habiliteringen och tyckte att det lät intressant. Han säger:

”Att ha kontakt med en mentor har gett mig bättre självkänsla och självförtroende. Jag hade möjlighet att dela erfarenheter med någon som vet hur det är. Som själv befinner sig i samma situation.”

Sebastian rekommenderar alla ungdomar att skaffa sig en mentor för att våga prova olika nya saker och utveckla sig själva fortare.

Våra mentorer

Sarah Jafari

Sarah Jafari

Sarah Jafari

Mitt namn är Sarah Jafari, 32 år gammal och är bosatt i Göteborg. Kommer ursprungligen från Iran men har bott i Sverige sen jag var liten. Bor själv tillsammans med min lilla katt, som jag precis har skaffat.

Har sysslat med olika saker genom åren bl.a, har jag varit aktiv i Förbundet Unga Rörelsehindrade i snart tio år. Har hållt flera sommarläger och kurser. Har också jobbat som ledare för barn och ungdomar med psykiska funktionhinder.

På utbildningsfronten har jag läst barn och fritidsprogrammet på gymnasiet och därefter fritidsledarlinjen på folkhögskolan.

På fritiden umgås jag gärna med vännerna och familjen. Det bästa jag vet är att shoppa, alltifrån kläder till inredning. Är en aning sportgalen, tycker väldigt mycket om att titta på fotboll. Med musiken kopplar jag av och tar det lugnt.Det är full rulle i mitt liv och har en massa människor runt omkring mig som jag tycker om! Jag är en glad prick, envis och ger inte upp i första taget!

Linda Karlsson

Linda Karlsson

Linda Karlsson

Jag heter Linda Karlsson och jag är 32 år gammal, född och uppvuxen i goa Göteborg och bor tillsammans med mina två katter Zion och Zigge i en 3:a utanför stan. Jag har jobbat aktivt inom Unga Rörelsehindrade de senaste 10 åren, ett omväxlande och roligt jobb där jag har utvecklats som person och fått chansen att påverka olika frågor som vi jobbar med.

När jag inte jobbar så älskar jag att hänga på något av mina favoritcaféer med vänner och snacka skit i några timmar eller att bara vara hemma och lyssna på musik och kolla på film. Som person är jag social, glad och öppen.

Lika nära som jag har till skratt har jag till att vara djup och allvarsam. Detta gör att jag på ett bra sätt kan få en till synes jobbig och tung händelse att se lite ljusare ut. Mitt sätt att hantera olika situationer kommer mycket ifrån mina egna erfarenheter av att växa upp i en trasig familj. Min uppväxt tvingade mig att bli självständig i väldigt tidig ålder. Något jag som vuxen har haft stor nytta av och som jag hoppas kunna dela med mig av till dig som adept.

 Patrick Englund

Patrick Englund

Patrick Englund

Jag heter Patrick Englund och är 34 år och bor i Stockholm. Har varit aktiv i Unga Rörelsehindrade i 12 år. För några månader sedan flyttade jag tillbaka till Stockholm efter att ha bott 12 år i Småland.Jag är social och gillar att umgås med vänner. Uppfattas nog som glad, trevlig och lättsam. Är en lugn person.

Mina stora intressen är styrketräning, musik, datorer och fotografi. Att träna spinning är något som jag verkligen gillar. Skönt att ta ut sig helt och det känns så bra efteråt. Tränar 4 pass i veckan.

Satsar på att bli spinningsinstruktör.

Andra saker som jag kan berätta om mig själv är att jag är aktiv inom kyrkan. Lyssnar gärna på dansbandsmusik. Ibland händer det att jag går ut och dansar. Är utbildad gymnaisekonom.

Jag har stor erfarenhet av personlig assistans då jag, under många år, levt med personer som har haft personliga assistenter. Har även hållit föredrag om min egen funktionsnedsättning.

Som din mentor hoppas jag att kunna dela med mig till dig av mina erfarenheter och fungera som ett stöd i din vardag.

Dela gärna detta: