Dag om sex och funktionsnedsättning 4 september 2012

Malin Ider Wallin inledde eftermiddagen med att berätta om föreningen WAS som arbetar med sexualitet och hälsa och funktionsnedsättning.
Malin arbetar som verksamhetsledare inom habilitering och hälsa.

Veronica Svensk pratade om projektet En hemlighet känd av många och om vikten om människors attityder kring dessa frågor.

Tomas Myrberg UNG:s habilitering och hälsa Stockholms län pratade om hur det är att vara lindrigt utvecklingsstörd och kärlek, sex och relationer.

Fem områden som styr:

 • Varför har vi sex?
 • Vad har vi sex?
 • När har man sex?
 • Var har man har sex?
 • Får man ha sex med vem som helst?

Omgivningen har många åsikter om sex och funktionsnedsättning. Framför allt personer som har utvecklingsstörning.

Man omhändertar ofta barnet omedelbart när föräldrarna har utvecklingsstörning. Det finns en dom i Stockholm som bedömde att barnet inte skulle omhändertas och tack vare den håller det på att ändras.

Stefan Balogh från BOSSE Råd, Stöd och Kunskapscenter pratade om att arbeta med frågor som har med sex att göra när man arbetar som arbetsterapeut. Han betonade vikten av att hitta praktiska lösningar som fungerar.

Av: Veronica Svensk

Dela gärna detta:

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>