Tv 4 nyheterna – en efterreaktion

Den 10/1 var jag med i ett inslag på Tv 4 nyheterna där jag och min make berättade om projektet. Emma Lindborg som jobbar som assistent deltog också.

I inslaget framhåller jag att man kan behöva hjälp med att till exempel trä på en kondom av sin personliga assistent. Jag säger också att det är viktigt att både brukare och assistent måste diskutera var gränserna går, eftersom detta är ett ämne som tyvärr inte diskuteras i någon större utsträckning.

Jag har fått ett mail från en personlig assistent som kan leda till debatt. Susanne Stengård skriver: ”Är jag hora med dåligt betalt från allmänna medel…”? Mitt svar till dig Susanne är att självklart är du inte det. Jag uppfattar att du upplever att ditt arbete inte är något värt. Jag skulle vilja säga tvärtom, att ett av de absolut viktigast arbeten som man kan ha! Din brukares liv skulle inte fungera om du inte var personlig assistent.

Susanne skriver också att folk i hennes omgivning har frågat vad hon gör på jobbet, egentligen?! Jag vet inte med vem hon jobbar, så den frågan kan jag inte besvara.

Jag välkomnar gärna debatten om vad som är rimligt och inte rimligt när det kommer att hjälpa till för att personer som har rörelsehinder ska kunna ha sex. Syftet med att få hjälp av en assistent är att kunna ha sex med en annan människa eller att onanera, inte ha sex med assistenten. Veronica

Dela gärna detta:

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>