Föreläsning för den medelålders generationen…

Idag 12/4 kommer jag att föreläsa för personer upp till 50 år. Det ska bli roligt att se om ”gamlingarna” ser annorlunda på frågor som har med kärlek, relationer, personlig assistans och sex att göra. En del kanske är uppväxta på institutioner, hur har det påverkat integriteten och synen på de själva? Jag tror att ungdomar som växer upp idag har större möjligheter att ha en integritet som är mer hälsosam. Med det menar jag att personer som behöver mycket hjälp med personlig hygien måste stänga av delar av sin integritet för att kunna släppa in personer som ska hjälpa till så långt. Det påverkar synen på sig själv och sin kropp negativt eftersom kroppen uppfattas som allmän egendom. Olika personer tar ut sin integritet på andra sätt, där man kan ha kontroll. Att skydda sin personliga sfär innebär att man måste ha en känsla av att ha kontroll. när man inte kan kontrollera vem som hjälper en kanske man tar ut det på andra sätt. Hur gör du? Vad innebär integritet för dig?

I boken Hemligheter kända av många som släpps på fredag 15/4 finns ett kapitel som handlar om integritet.

Själv har jag min integritet i garderoben, eftersom jag kan kontrollera var mina kläder ligger även om jag själv inte kan placera  dem på rätt plats utan får hjälp av mina fantastiska personliga asssistenter.

Njut av solen och vårvärmen som sakta närmar sig!

Veronica

Dela gärna detta:

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>